Välkommen till TBM Play

Här finns alla våra Digitala produkter samlade. Längre ner finner du våra övriga produkter som beställs via e-post.
Kontakta oss om det är något du undrar över på info(a)teckenbro.com.

Digitala produkter

Köp en årsprenumeration på TBM Play och får tillgång till ALLA våra digitala produkter på sidan!

Företag/Skolor/Organisationer: 1 500 kr per år
Privatperson: 150 kr per år

Årsabonnemanget faktureras löpande årsvis, såvida kunden inte säger upp abonnemanget två månader innan abonnemangets årsperiod tar slut.

Entreprenörskap

Entreprenörskap är ett läromedel för teckenspråkiga gymnasieelever som läser kursen Entreprenörskap, 100 p, men det kan med fördel användas i till exempel gymnasie-, projekt- eller temaarbeten.
 
Läromedlet består av fem korta inspirationsfilmer där Angelica träffar döva och hörselskadade entreprenörer som visar hur man förbereder, startar, driver och avvecklar olika typer av företag. Till dessa finns tillhörande fem filmer där Fannie ger eleverna ett uppdrag. Dessa uppdrag finns skrivna i denna lärarhandledning för utskrift.

Köp Trailer

Expeditioner

Här hittar du expeditions-produkter. Läromedlet har sin utgångspunkt i de samhälls- och naturorienterande ämnena med fokus på grundskolans år 4-7, men kan också användas för temabaserat och ämnesövergripande arbete.

Innehåller 4 produkter

Ser inte, Hör inte

Här hittar du två läromedel om dövblindhet:
* Ser inte, Hör inte - hur fungerar vardagen då? (grundskolans år 4-7)
* Ser inte, Hör inte - vem är jag då? (grundskolans år 5-10)

Läromedlet är producerat med produktionsstöd av Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Innehåller 3 produkter

Åkes äventyr: Åke får en styvpappa

En dag berättar Åkes mamma att han ska få en styvpappa! Men vad är egentligen en styvpappa? Är han kanske en elak man som kommer att ta Åkes leksaker? Åke är orolig och gör upp en plan för att få bort sin styvpappa och hans äckliga dreglande hund ur huset. Till sin hjälp har Åke en hink med vatten och en slangbella. Fast, planen var ju inte att bränna upp huset förstås. Hjälp! Boken är skapad direkt på svenskt teckenspråk av Joel Kankkonen i samarbete med Ingela Holmström och Maria Norberg. Boken har ingen svensk text eller svenskt tal.

Köp Trailer

Åkes äventyr: Åke får en adoptivsyster

Åke ska få en syster! Hans mamma och styvpappa har bestämt att de ska adoptera en flicka från Japan. Åke är inte alls glad, för plötsligt får han inte ha mamma för sig själv längre. Han bestämmer sig för att göra allt han kan för att hans mamma och styvpappa ska skicka tillbaka henne till Japan, men allt går inte riktigt som Åke tänkt sig. Och en syster kan faktiskt vara bra att ha. Ibland… Boken är skapad direkt på svenskt teckenspråk av Joel Kankkonen i samarbete med Ingela Holmström. Boken har ingen svensk text eller svenskt tal.

Köp Trailer

Sökes: döv kille

Det är inte lätt att hitta någon att bli kär i. Särskilt inte när man är döv och vill ha någon som också använder svenskt teckenspråk precis som man själv. Möjligheterna att träffa den rätte; killen med samma intressen och humor som man själv verkar vara större genom Internet. Och en dag finns han där, den perfekte killen. Om han bara inte var hörande…

Boken är skapad direkt på svenskt teckenspråk av Ingela Holmström och Jamila Ouahid. Boken har ingen svensk text eller svenskt tal.

Köp Trailer

Copyright© 2020 Teckenbro AB